søndag 5. september 2010

TIPS TIL BARNEROMSINNREDNING I SMAALENENE AVIS

Er kjempestolt over å kunne vise en artikkel som ble publisert i Smaalenene Avis torsdag 2. september


Rommet ble stylet med artikler fra Mortil3.no

Journalisten ringte meg opp for tips og innspill, og brukte også et par av bildene mine.Praktiske løsninger som varer fra krype- til ungdomstid
Legg deg på gulvet og se rommet fra froskeperspektiv, oppfordrer interiørkonsulent.
CHRISTINE MYSENE-post
Publisert 05.09.2010 kl 12:10 Oppdatert 05.09.2010 kl 12:10
...
Lyst og åpent: Kvalitetsteppe, lyse farger og ingen overfylte hyller er noen av stikkordene som gjelder når barnerommet skal innredes. Foto: Ringvoll Møbel & Interiør
– Jeg er nok litt alene om å legge meg langflat, sier interiørkonsulent og møbeltapetserer Signe-Lise Granlien med et smil.
– Men små barn bor på gulvet. Prøv å se verden fra deres perspektiv!
– For eksempel er det lurt ikke å ha hyller som bugner over av bøker, og la uansett øverste hylle virke lett og luftig. Man får fort følelsen av at ting kan falle i hodet på en. Et liv på gulvet krever også tepper.
– Gode tepper, som puster og ikke loer. I motsetning til de siste årenes teorier, viser kvalitetstepper nå seg å være sunt for inneklimaet. De binder virvelstøv, forteller hun.
– Legg antisklimatter under, og støvsug en god stund før barna skal legge seg. Da unngår du at partikkelstøv og småpartikler virvler rundt i rommet, tipser Granlien.
– Unngå for sterke farger
Barnerommet er ofte den delen som er hyggeligst å innrede, og vi har lett for å tenke sterke, klare, glade farger. Det er dét de minste liker best, er det ikke?
– Barn må ha farger. Men vær litt forsiktig med de kraftigste variantene, oppfordrer Signe-Lise Granlien, som til vanlig driver Ringvoll Møbel & Interiør i Hobøl. Gult gjør oss oppstemte og vitale. Blått, derimot, er beroligende. Og grønt, det passer i alle slags modus. Eller hva med pasteller? Disse har igjen gjort sitt inntog i trendbildet.
– De egner seg ypperlig på barnerommet, mener interiørkonsulenten. Hun refererer til datteren, som i sin tid ønsket seg et knall lilla rom. Da gjaldt det å være kreativ.
– Jeg brukte fargekoden S0510 – RJ0B. En lys pastellignende farge, som så vidt går over i lilla. Deretter frisket jeg opp med lilla puter og gardiner. Hun likte det kjempegodt. Dette er seks år siden, og det fungerer fortsatt, forteller Granlien. Et annet alternativ er tapet, og her kan man virkelig fråtse.
– Tapeter er det mest miljøvennlige. Tryll med fondstriper, med rolige bakgrunnsmotiver, med duse mønstre! Utvalget er stort.
Danseparty og el-stikk
– Møbler på hjul gir rom for både legobygging og danseparty, selv om rommet er lite, fortsetter Granlien.
– Det er lett for ungene å dytte unna. Husk brems og runde kanter.
– Glem heller ikke antall el-stikk, sier hun. – I et spedbarnsrom er behovet høyst fire utganger, eksempelvis to lamper, varme og en babycall. Skal dette en gang i framtiden også bli et ungdomsrom, bør man planlegge litt. For hva har en tenåring på rommet? Jo, lys, varme, pc, skriver, ladere, tv, playstation, dvd, musikkanlegg? Det er faktisk ikke overdrevet å snakke om 10-15 stikk. Og en ting som er sikkert, er at jeg helst vil slippe å tenke på at det ligger skjøteledninger og flyter på et slikt rom hvor man ofte lurer på om bomba har slått ned. I en periode får ikke vi ansvarlige lov til å komme inn å vaske engang. Så det er bare å tenke langsiktig med det samme, avslutter Signe-Lise Granlien.

Legg igjen en kommentarHyggelig for meg og forhåpentligvis nyttig for dere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar