tirsdag 13. april 2010

En gammel stol i historismestil får nytt liv.

Det kom en stakker inn på mitt verksted.  Den hadde rødt trekk sånn passe opprevet, så jeg skjønte det måtte finnes noe annet under.  Det hadde i sin tid vært skarpt flaskegrønt, men det så vi først når vi tittet inn i foldene på dypheften ( det er det det heter måten knappene er heftet (festet) og vaffelmønsteret er bygget opp).
Den ene knotten var borte på toppen og den var i det hele tatt litt trist. Ba liksom om hjelp.


Mye moro som befinner seg i slike gamle sjeler.
Jeg kaller det sjeler, for jeg skulle gjerne hørt alle historiene disse ærværdige gamle kunne fortalt meg.

Her var det bare å ribbe ned til benet (treverket).

Denne skulle bli bra igjen.
Vi strevde med å finne et tilsvarende stoff, for fargene fra fordums dager er ikke alltid så lett å gjenskape i morderne stoffer.
Her er de gamle fjører enda ikke tatt vekk. Litt fordums dager som nesten stakk gjennom stoppen. Det var ikke mye spenst igjen i den gamle damen.

Dypheft tuller man ikke med. Her må trådretning og strekk være likt i alle pølsene, og dybden må måles. Alle folder skal vende nedover og være like mye foldet i hver brett.  Dette var spennende, tross alt mitt første prosjekt i denne vanskelighetsgraden. Ikke er det hver dag man kommer borti det heller, for dette er en veldig dyr prosess, det tar mange timer og bygge opp.  Heldigvis kunne jeg bruke endel av den gamle stoppen.

Etter at snekkeren hadde dreid ny kule, og alle pølser var like store og gjevne er det bare moro å kunne ringe kunden å si at møbelet er ferdig.
Og jeg skal love hun ble glad. 
Men jeg skal fortelle dere en morsom historie. Jeg var så heldig å bli invitert hjem til damen, og maken til perle, dog noe sliten, her er noen smakebiter på hva jeg fant hjemme på gården hennes.  Jeg fikk servert ripskake og kaffe, her var ingen knussel.
NYT.....Dette er en av to-2 stoler.  Ønsker du deg slike kan jeg formidle salget.  Men de må fjøres om, da setet er helt nedsittet.
Unik design, er det noen som har sett slike armlener før så gi meg gjerne en kommentar.
Dette rommet er murt utenpå tømmerveggene fra slutten av 1700-tallet, slemmet. pusset og malt.  Det ble gjort for ca 100 år siden, og noe av muren er seget enkelte steder, derfor sprekkene.
Gården er til salgs og de som antageligvis blir de nye eierne får en håndfull å gjøre her for at dette skal bli tatt vare på.
Jeg var også inne i et sommerfjøs på gården, som er gjort om til gjestehus, der var det også noen perler, men det får bli en annen historie.... Bare vent, det kommer.

6 kommentarer:

 1. For en spennende blogg for en nostalgiker som meg :-) Måtte sporenstreks melde meg som følger !

  Ønsker deg en fiiin onsdag og gleder meg til å følge deg videre !

  Nostalgia :-)

  SvarSlett
 2. Det var veldig hyggelig at du syns. Som møbeltapetserer er jeg veldig glad i å ta vare på det gamle, selv om jeg også syns at nytt er bra, men alt på sin plass.

  SvarSlett
 3. Juhuuu.
  Knall at du fant meg. Jeg ville bare gi et lite vink så hører du mer fra meg snart!

  Girlpower me like

  God kveld fra
  Randi

  SvarSlett
 4. Heia.
  La inn en link til deg på siste innlegget mitt. Håper det er greit.

  Ha en knall dag.

  Randi

  SvarSlett
 5. Oj...ligger gården ute til salgs?
  Evt interessert i link:-)
  Ser etter en gammel gård vi kan pusse opp....

  SvarSlett
 6. Beklager Anki, den er solgt, og mitt hjerte blør, jeg skulle gjerne hatt den selv. Men det ble ikke slik denne gang. Lykke til i letingen. :-)

  SvarSlett